Четин Казак, ДПС: Предложените промени в Изборния кодекс дискриминират български граждани

"Предложените промени в Изборния кодекс дискриминират български граждани само заради това, че живеят в определена държава." Това каза народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак, по време на дебатите в заседанието на Правната комисия, на което се гледат на първо четене предложенията за промени в Изборния кодекс, предаде „Фокус”.

„Аз го наричам законопроекта „Валери Симеонов 2”. Това е законопроект, който уж цели да коригира недоносчето, наречено Изборен кодекс, чиито промени бяха приети на скоро и съвсем основателно президентът се опита да върне и да накара парламента да ги коригира, но за съжаление неуспешно”, посочи още депутатът от ДПС.

„Защо въобще предлагаме текстове, които трябва да ощетяват определени български граждани, които живеят в определени държави. Ние сами признаваме, че отново внасяме дискриминационен критерий, който дискриминира български граждани”, коментира Казак относно предвидената в законопроекта възможност да се разкриват не повече от 35 избирателни секции в една държава.

Той изказа становище, че така предложените от Цветан Цветанов и група народни представители промени в изборните правила няма да решат проблемите на гласуването в чужбина и предположи, че върху тях отново ще бъде наложено президентско вето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика