Сергей Станишев: Корнелия Нинова няма да позволи да бъде обяздена или използвана

"За никого не е тайна, че Румен Овчаров открито работеше за Корнелия Нинова, но който мисли да осребри подкрепата си, си прави крива сметка, защото тя няма да позволи да бъде обяздена или използвана. Първата й задача е да консолидира БСП, на конгреса имаше напрежение и то трябва да бъде овладяно".Това каза пред БНТ лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

По думите му Корнелия Нинова дава сериозна заявка, че тя е лидера на опозицията в България и това добре позиционира БСП.

"След като излязоха от правителството АБВ също дадоха заявка, че ще са алтернатива на ГЕРБ", допълни Станишев. Според него поради тази причина конкуренцията между БСП и АБВ ще е неизбежна, за това кой ще е водача на опозицията. По думите му, обаче, между двете партии трябва да се води и диалог.

"БСП минава в опозиционно работен режим, което е важно и добре и за държавата и за БСП. В една страна опозицията играе национална роля. Тя трябва да сочи грешките на управляващите, да ги възпира от правене на нови грешки и да предлага алтернатива", каза още Сергей Станишев.

Винаги може да се иска повече, подчерта Станишев. Въпреки че от две години БСП е в опозиция, сега е важно да се мине към предлагане на алтернативи в управленските политики.

Станишев подчерта, че диалог между ляво-центристки партии трябва да се води, за да се подкрепи обща кандидатура за президентските избори. Той изрази увереност, че БСП може да излъчи или подкрепи кандидат, който да бъде подкрепен не само от лявото, но и от много по-широк спектър от хора, стремящи се към промяна за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини