Пожар избухна на пазара в Монтана

Голям пожар бушува на общинския пазар в Монтана през нощта в четвъртък. Унищожени са касетки с плодове и зеленчуци, касови апарати и кантари. От силния огън са пострадали и няколко павилиона. Огънят е потушен. Пострадали хора няма, съобщи шефът на Притовопожарната служба комисар Венцислав Райков.

Пламъците лумнали сред масите за плодове и зеленчуци в центъра на града към 01:20 ч. Пристигналите огнеборци започнали борба със стихията, но пожарът се разпалил от пластмасовите касетки с продукция. Униформените излели 4 тона вода и 60 литра пенол, докато към 3 часа успели да загасят пламъците.

Огънят засегнал 200 кв. м. от пазара и унищожил десет метални маси с козирки и складови части, 100 кг продукция и 6 електронни кантара и касови апарати. Пламъците са огънали и напукали стъклопакетите на няколко близки павилиона.

Щетите все още се изчисляват, но са за хиляди левове, казаха експерти. От полицията заявиха, че проверяват всички версии за възникването на пожара. Образуваното по случая досъдебно производство обаче е за палеж по непредпазливост.

Въпреки инцидента общинският пазар работи без изпепеления участък. Имуществото е застраховано, казаха от местната управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони