Валери Симеонов гарантира: Новият изборен кодекс ще ограничи манипулацията на вота

Промените в Изборния кодекс ще ограничат манипулирания вот и ще създадат условия да се упражнява реално контрол за нарушения в изборния процес в чужбина, смята съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, предаде "Фокус".

Той заяви, че до сега в секциите в Турция наши представители са се натъквали на огромни нарушения, но не е възможно на територията на чужда държава да се упражнява контрол.

„Право за присъствие на български представители имаме и сега, но то няма как да бъде реализирано в чужда държава. Най-голямата сигурност за страната ни е това, че в 35-те възможни за откриване секции влизат и секциите в посолства и консулства. Това дава възможност да се изпратят полиция и съответните представители на силите за сигурност, за да може, когато някой говори на турски език да бъде изгонен или да му се направи акт, защото нарушава български закон на българска територия“, коментира Валери Симеонов.

Законопроектът на партиите, подкрепящи правителството, ще бъде приет, гарантира Симеонов, всички предложения на другите партии няма да минат в пленарна зала.

Според него по-малките партии се стремят да получат медийно влияние, но не обмислят сериозно ефектът от едно увеличаване на секциите в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика