Над 5000 горски и доброволци участват в голямото почистване

снимка: архив

Служителите на Североизточно държавно предприятие, което обхваща горски територии в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, ще се включат активно в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно” на 4 юни.

Очаква в кампанията да участват над 5 000 доброволци от горския сектор. Осигурени са над 13 000 чувала за смет, 6 000 чифта ръкавици, лопати и гребла. Структурите към Министерството на земеделието и храните ще подпомогнат инициативата с около 250 автомобила за сметоизвозване.

Държавно горско стопанство "Шумен" организира почистване на горските територии „Лозевско шосе” и „Сакар Тепе”. Сборният пункт е 9 ч. при кръстовището на пътя до Дома за душевно болни. По инициатива на Държавно ловно стопанство "Паламара" ще бъдат почистени землищата на селата Тъкач, Вълнари, Венец и Върбак. В 9,30 ч. пред ловната хижа на Държавно горско стопанство „Нови пазар” се събира групата, която ще участва в почистването на местността "Станата".

По същото време на входа на Националния резерват „Мадара” се събират служителите на стопанството, които ще чистят в района на уникалния скален релеф Мадарски конник.

Служителите на ДГС „Върбица” се събират в 8 ч. пред административната сграда и ще работят в района на курортния комплекс „Върбица”. За ДГС „Преслав” голямото почистване стартира в 8,30 ч. и ще обхване горските територии близо до общинското сметище, край пътя за с.Суха река, в местността Малека, около хижа Муфлони.

ДГС „Смядово” предвижда почистване в горски зони в землищата на град Смядово и на селата Веселиново и Риш. Ще бъдат почистени и защитената местност „Скока” с водопадите и „Софрата”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони