Никос Вертис израснал с българска музика, като дете често слушал Ибряма

На 16 юни най-успешният гръцки певец Никос Вертис ще изнесе първия си концерт пред българска публика в зала "Арена Армеец".

„Нямам търпение да се срещна с българската си публика! Много пъти в Гърция при мен са идвали хора от България и се радвам, че най-сетне дойде моментът да им гостувам. Не знам доколко песните ми са познати у вас – вероятно има много по-популярни техни адаптации на български. Но съм 100% мотивиран да направим максимално добро шоу!“ - обеща Вертис.

Най-голямата звезда на гръцката сцена прекарва детството си в Холандия. Наскоро той разкри, че е закърмен с българска музика - „Баща ми произхожда от гръцката част на Тракия. Музиката от неговия край много напомня българската. Помня, че често пускаше на мен и брат ми изпълненията на Иво Папазов – Ибряма. Страхотен музикант!“, спомня си Вертис.

В последните години гръцката мегазвезда снима клиповете към най-новите си хитове си в България. Техен режисьор е Люси Иларионов, с когото от няколко години го свързва добро приятелство. „Сигурен съм, че видеата от следващия ми албум отново ще снимам в България. С Люси и неговият екип работим много добре“, казва Вертис.

Последният клип, който Вертис снима в България е към песента Fobame Gia Sena с участието на нашата претендентка в конкурса „Мис Вселена“ Радост Тодорова. Освен хубавите българки, гръцката звезда познава и добрите ни ресторанти. „Обичам вкусната храна и много си угаждам“, признава той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес