Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

В нова за Източна Европа универитетска специалност бъдещи кулинари ще стажуват в звездни ресторанти

Единствена по рода си в Източна Европа англоезична програма за теоретично и практическо обучение по кулинарство и гостоприемство открива тази есен Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/ във Варна. Студентите по специалността “Хотелиерство и кулинарни изкуства” ще завършат с две бакалавърски дипломи – българска и британска, а по време на обучението си ще имат шанса в продължение на около година да трупат опит при майстор-готвачи в европейски ресторанти, отличени със звезди на кулинарната библия “Мишлен”.

Акцент в подготовката ще се слага на природосъобразното готвене, обясниха от училището. Студентите ще се учат да подбират правилно качествени продукти от местни производители, да отглеждат различни култури в органична градина и да експериментират в специална лаборатория за изследвания и иновации. В програмата им са предвидени и учебни пътувания – за лов на трюфели, до винарни, пазари за подправки и фермерски тържища.

Целта е бъдещите готвачи да бъдат подготвени за исискванията на пазара, които все повече акцентират върху здравословните менюта, приготвени от органични продукти. Същата специалност ВУМ предлага и на български език, като приетите в нея ще стажуват до 6 месеца в елитни ресторанти в Ирландия, Англия, Уелс или Шотландия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.