Нови площадки изгражда Общината Търговище в детските градини

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри в четвъртък четири обновени детски площадки в ЦДГ № 3 „Здравец”, съобщиха от общинската администрация. В забавачката са изградени нови съоръжения за игра, сенници и пясъчници. Поставена е сцена на открито за изяви на малките таланти. Настилките и спортната площадка също са обновени. Изпълнител на ремонта е общинското предприятие „Флора“. Стойността на реновирането е в размер на 53 319 лв.

В капиталовата програма на Община Търговище за 2016 г. са предвидени общо 240 000 лв. за рехабилитация на площадките в детските заведения. Предстои да бъдат ремонтирани кътовете в ЦДГ №5, №6, №8 и №11 в Търговище.

През следващата година по Оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат обновени и пространствата за игра в детските градини „Снежанка“ и „Приказка“.

Поетапно всички детски площадки трябва да бъдат реновирани според европейските изисквания за безопасност, уточниха от общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.