Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

“Локо” (Пд) показа новата визия на “Лаута”, експрезидент на клуба чака извинение от Крушарски

Шефовете на “Локомотив” (Пд) показаха новата визия на стадион “Лаута” точно в навечерието на сесията на пловдивския парламент и успяха да изненадат приятно и впечатлят общинските съветници, какъвто именно бе и търсеният ефект. С 40 гласа “за”, двама “въздържали се” и само един “против” местните старейшини дадоха съгласието си кметът на Пловдив Иван Тотев да кандидатства през ММС (Министерството на младежта и спорта) с проект на обща стойност от 1 022 210,30 лв. за изграждането на нова трибуна на стадион “Локомотив” в парк “Лаута” по Наредбата за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

Бившият президент на ФК “Локомотив” (Пд) и настоящ общински съветник от ГЕРБ Спас Гърневски поиска обаче от сегашния собственик на черно-белия клуб Христо Крушарски да се извини публично на него и колегите му от пловдивския парламент за обвиненията, отправени по техен адрес преди дни. Те бяха по повод отхвърленото от тях с пълно единодушие предложение предложение за даряване на ФК “Локомотив” (Пд) на 170 дка общински имоти за над 40 млн.лв. “Няма как Община Пловдив да дарява имотите си на частни дружества”, декларира Спас Гърневски. Според него вариант с публично-частно партньорство също не е добър и единственият начин е стадион “Лаута” е прилежащите му имоти да бъдат отдадени на концесия.

Исканата от “Локомотив” (Пд) държавна помощ от 1 022 209,30 лв. са само за първия от двата етап по изграждането на новата трибуна “Бесика” за 4000 зрители, докато вторият включва мащабна инвестиционна програма за многофункционална зала и други обекти на стойност от 9 млн.лв. Искането на 1 млн.лв. е придружено от количествено-стойностна сметка, включваща дори и най-дребните детайли. Сред тях са 1050 кв.м изкопни работи по 3,80 лв. за 1 кв.м, големи количества несортиран трошен камък и изравнителен пясък, хидроизолация, кофраж, бетон, фаянс, теракота, окачени тавани, зидарии и мазилки. Най-голямото перо е свързано с 123-те тона армировка, която ще глътне общо 227 550 лв. при цена от 1850 лв. за тон. Сериозен разход са и 3000 седалки по 62 лв. за 186 000 лв., показват още изчисленията от “Лаута”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете