"Локо" (Пд) показа новата визия на "Лаута", експрезидент на клуба чака извинение от Крушарски

Шефовете на "Локомотив" (Пд) показаха новата визия на стадион "Лаута" точно в навечерието на сесията на пловдивския парламент и успяха да изненадат приятно и впечатлят общинските съветници, какъвто именно бе и търсеният ефект. С 40 гласа "за", двама "въздържали се" и само един "против" местните старейшини дадоха съгласието си кметът на Пловдив Иван Тотев да кандидатства през ММС (Министерството на младежта и спорта) с проект на обща стойност от 1 022 210,30 лв. за изграждането на нова трибуна на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" по Наредбата за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

Бившият президент на ФК "Локомотив" (Пд) и настоящ общински съветник от ГЕРБ Спас Гърневски поиска обаче от сегашния собственик на черно-белия клуб Христо Крушарски да се извини публично на него и колегите му от пловдивския парламент за обвиненията, отправени по техен адрес преди дни. Те бяха по повод отхвърленото от тях с пълно единодушие предложение предложение за даряване на ФК "Локомотив" (Пд) на 170 дка общински имоти за над 40 млн.лв. "Няма как Община Пловдив да дарява имотите си на частни дружества", декларира Спас Гърневски. Според него вариант с публично-частно партньорство също не е добър и единственият начин е стадион "Лаута" е прилежащите му имоти да бъдат отдадени на концесия.

Исканата от "Локомотив" (Пд) държавна помощ от 1 022 209,30 лв. са само за първия от двата етап по изграждането на новата трибуна "Бесика" за 4000 зрители, докато вторият включва мащабна инвестиционна програма за многофункционална зала и други обекти на стойност от 9 млн.лв. Искането на 1 млн.лв. е придружено от количествено-стойностна сметка, включваща дори и най-дребните детайли. Сред тях са 1050 кв.м изкопни работи по 3,80 лв. за 1 кв.м, големи количества несортиран трошен камък и изравнителен пясък, хидроизолация, кофраж, бетон, фаянс, теракота, окачени тавани, зидарии и мазилки. Най-голямото перо е свързано с 123-те тона армировка, която ще глътне общо 227 550 лв. при цена от 1850 лв. за тон. Сериозен разход са и 3000 седалки по 62 лв. за 186 000 лв., показват още изчисленията от "Лаута".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ