ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Министерство на туризма: Строителството до къмпинг „Градина“ е в частен имот навътре към сушата

Стилиян Кротнев е най-вероятният нов шеф на АПИ

Дечо Дечев, шеф на НЗОК: Рано или късно роботизираната хирургия ще навлезе у нас, която е 10 пъти по-скъпа

10 млн. евро глоба за двоен стандарт при храните (обзор) Заблудата с храни второ качество влиза в “черния списък” на ЕС

Емил Караниколов: Добре е да отпадне възможността за придобиване на паспорт срещу пари Сигурен съм, че инвестициите в България не падат, а даже имат ръст, коментира министърът

Изпит по български на кандидати за гражданство С промени в закона спират продажбата на паспорти срещу инвестиции

Нинова: Обвинението срещу Елена Йончева е заради нейните смели журналистически разследвания, стоя твърдо зад нея

„Мерцедес“ влага € 200 млн. в Полша Нов завод открива 300 работни места

Жената, ударила в лицето фелдшерка в Горна Оряховица: Бях провокирана, тръшна ми вратата

Ангел Калеев от Овчеполци, който засне как бие рома Митко, обвинен в причиняване на телесна повреда по ксенофобски подбуди

Районна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт срещу 24-годишният Ангел Калеев, който би непълнолетния ром Митко в село Овчеполци и засне гаврата с мобилния си телефон. Обвинението е за насилие заради етническа принадлежност и причиняване на лека телесна повреда по хулигански и ксенофобски подбуди, съобщиха от прокуратурата.

На 16 април 2016 г. обвиняемият Ангел Калеев отишъл на гробищния парк в с. Овчеполци, обл. Пазарджик, за да почете паметта на негов близък, от което се разстроил. На връщане срещнал пострадалия Митко Й., на 17 г., който му поискал пари назаем, разказват от прокуратурата. Двамата се познавали само по физиономия. Обвиняемият Ангел се ядосал и му казал да започне някъде работа, защото не е необходимо друг да го издържа. Митко го попитал каква е разликата между двамата. В този момент Ангел извадил мобилен телефон и започнал да снима и записва разговора между тях. Първоначално обвиняемият се интересувал къде е тръгнал Митко. Той му отвърнал, че щял да се прибира вкъщи, за да си почива. Тогава Ангел го попитал: „Какво каза, че аз с теб съм равен, така ли?“. Митко отговорил: „Ако не искаш да ме биеш, значи сме равни“. После обвиняемият попитал: „Аз ако реша да те набия, какво правим?“ и посегнал с дясната ръка към лицето на Митко и го ударил. Заповядал му да стои в позиция „мирно“, а след това да ляга на земята и да става. Ангел питал Митко: „Аз циганин ли съм?“ и „С теб равен ли съм“. Непълнолетният му отвърнал няколко пъти: „Не си“. По време на разговора били разменени и други реплики.

Обвиняемият ударил с крак пострадалия в лицето и корема. През това време по пътя минали три жени, като една от тях направила забележка и се опитала да прекрати спора. След нейната намеса Ангел оставил Митко, който се прибрал в дома си.

По-късно Ангел също се прибрал в дома си и качил видеоклипа от разговора в Интернет.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която от ударите, Митко е получил отток по дясната част на лицето и болезненост в корема.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.