Постоянен арест за Весо от Сеноклас, убил 88-годишната си майка и изхвърлил трупа й в чувал

Пловдивският апелативен съд потвърди в четвъртък мярката за неотклонение "задържане под стража", взета от Хасковския окръжен съд по отношение на 59-годишния Веселин Стайков. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19 или 20 май 2016 г. в село Сеноклас (община Маджарово) умишлено е умъртвил 88-годишната си майка Гира Стайкова след жесток побой, а след това захвърлил трупа й в чувал. Наказателният кодекс предвижда за това престъпление наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Пловдивските апелативните магистрати прецениха, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият Веселин Стайков е извършил престъплението и има реална опасност да извърши и друго престъпление и да се укрие. Определението на Апелативния съд, който отхвърли искането на 59-годишния мъж за по-лека мярка, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според разследващите Веселин Стайков, който живее в Хасково, отишъл на 19 май в село Сеноклас и започнал да бие жестоко майка си след поредния й отказ да му припише някакъв имот. Съсед на баба Гира дочул крясъци и писъци, които идвали от нейната къща, но не успял да влезе, тъй като портата се оказала заключена, а скоро и виковете престанали. На следващия ден Веселин Стайков подхвърлил на друг комшия по време на игра на карти, че майка му е изчезнала, и малко след това съседът подал сигнал в полицията на тел. 112. Според хората в Сеноклас Весо често малтретирал майка си, но тя мълчала и не споделяла с никого. Пристигналата оперативна група от Харманли открила на 100-ина метра от къщата на старицата трупа й, натъпкан в конопен чувал и захвърлен в къпинак. При извършената аутопсия станало ясно, че възрастната жена е със счупен череп, прекъснат гръбнак и тежка гръбна травма.

Постепенно криминалистите стеснили кръга от заподозрени до един - собствения й син Веселин. От прокуратурата смятат, че срещу него са събрани достатъчно доказателства, които го уличават в убийството на майка му. По лицето и ръцете на 59-годишния мъж имало множество следи, които според разследващите са получени, докато криел трупа в трънливите храсталаци. Пред разследващите Веселин Стайков, който никога не е лежал в психиатрия, се държал неадекватно и взел да им говори, че често край къщата на баба Гина се навъртали странни червени хора със светещи очи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право