Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Ученици кандидатстват до 10 юни за платена лятна практика в Lidl

Срокът за кандидатстване по практикантската програма на Lidl през 2016 г. се удължава до 10 юни поради големия интерес към програмата.

През 2016 г. интересът на учениците към практиканската програма бележи ръст и компанията реши да удължи срока, за да могат да се включат повече младежи. Практикантската програма на Лидл България, която се провежда за четвърта поредна година, дава възможност за първа работа на ученици над 18 години. Младежите, завършили XI или XII клас, имат възможност да изпращат своята автобиография и мотивационно писмо до 10 юни 2016 година на praktikant@lidl.bg, като пълната информация за програмата и кандидатстването може да бъде намерена на сайта jobs.lidl.bg.

Всички одобрени кандидати за участие в практикантската програма ученици, ще имат възможност да работят между 18 юли и 31 август на 6-часов работен ден от понеделник до петък, което ще им позволи освен първия си, сериозен трудов опит, да придобият и нови умения по време на лятната си ваканция. За практиката им в Лидл България, те ще сключат трудов договор с фиксирано месечно възнаграждение и ще получават ваучери за пазаруване в магазините на веригата на стойност 60 лв. на месец.

След края на практиката си в Лидл , най-ентусиазираните младежи ще могат да се включат и в конкурса за есе на тема „Lidl отвътре и отвън”, като победителят ще спечели стипендия по време на първата година от обучението си в университет. Вторият и третият подгласник в конкурса ще спечелят ваучери за пазаруване в рамките на 6 месеца.

Практикантската програма на Лидл България е част от цялостната стратегия на компанията да работи в посока подпомагане, създаване и развиване на професионални кадри. Освен с нея, през 2016 г. Лидл продължава и с участието си в проекта за дуално обучение, съвместно с други компании от сектора. През 2016-та година ще стартира и вторият випуск в Националната финансово-стопанска гимназия като децата от тези паралелки, ще бъдат обучавани в компанията, което съчетава принципите на дуалното образование. Освен теоретичната и практическа подготовка по време на гимназиалното образование учениците ще имат и гарантирано работно място във фирмата след приключване на образованието си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.