Ученици кандидатстват до 10 юни за платена лятна практика в Lidl

Срокът за кандидатстване по практикантската програма на Lidl през 2016 г. се удължава до 10 юни поради големия интерес към програмата.

През 2016 г. интересът на учениците към практиканската програма бележи ръст и компанията реши да удължи срока, за да могат да се включат повече младежи. Практикантската програма на Лидл България, която се провежда за четвърта поредна година, дава възможност за първа работа на ученици над 18 години. Младежите, завършили XI или XII клас, имат възможност да изпращат своята автобиография и мотивационно писмо до 10 юни 2016 година на [email protected], като пълната информация за програмата и кандидатстването може да бъде намерена на сайта jobs.lidl.bg.

Всички одобрени кандидати за участие в практикантската програма ученици, ще имат възможност да работят между 18 юли и 31 август на 6-часов работен ден от понеделник до петък, което ще им позволи освен първия си, сериозен трудов опит, да придобият и нови умения по време на лятната си ваканция. За практиката им в Лидл България, те ще сключат трудов договор с фиксирано месечно възнаграждение и ще получават ваучери за пазаруване в магазините на веригата на стойност 60 лв. на месец.

След края на практиката си в Лидл , най-ентусиазираните младежи ще могат да се включат и в конкурса за есе на тема „Lidl отвътре и отвън”, като победителят ще спечели стипендия по време на първата година от обучението си в университет. Вторият и третият подгласник в конкурса ще спечелят ваучери за пазаруване в рамките на 6 месеца.

Практикантската програма на Лидл България е част от цялостната стратегия на компанията да работи в посока подпомагане, създаване и развиване на професионални кадри. Освен с нея, през 2016 г. Лидл продължава и с участието си в проекта за дуално обучение, съвместно с други компании от сектора. През 2016-та година ще стартира и вторият випуск в Националната финансово-стопанска гимназия като децата от тези паралелки, ще бъдат обучавани в компанията, което съчетава принципите на дуалното образование. Освен теоретичната и практическа подготовка по време на гимназиалното образование учениците ще имат и гарантирано работно място във фирмата след приключване на образованието си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес