Бойко Борисов откри новоизградена пречиствателна станция за отпадъчни води в гр. Бяла

Снимка: Фейсбук профил на Бойко Борисов

Премиерът откри днес в гр. Бяла пречиствателна станция за отпадъчни води, стана ясно от фейсбук профила му.

"Проектът е на стойност 40,8 млн. лв. и е финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г.“ Новата пречиствателна станция обслужва над 9000 жители. Преди реализацията на проекта канализационната мрежа на града покриваше 70% от населеното място, а отпадъчните води се изливаха директно в р. Беленска и р. Янтра. Сега те вече преминават през механично и биологично пречистване. Изградени са над 20 км. нова канализационна мрежа и са реконструирани около 17 км.

Въпреки проблемите, свързани с този проект, той бе завършен успешно и сега с новата инфраструктура се гарантира опазването на околната среда и здравословните условия за живот на населението. В областта се изгражда и Регионално депо за управление на отпадъците, което ще обслужва над 56 000 души от Бяла, Борово, Две могили, Полски Тръмбеш, Ценово и Опака.

Събираме милиарди повече от контрабанда, които влизат в бюджета и са за хората. Над 220 милиона извън бюджета дадохме за пенсионерите, за всеки празник – по 50 милиона. Надявам се, че чистата вода и реки са привилегии за туризма и за начина на живот за жителите на град Бяла. Искам много още да направим за този град и за околността. Хората, живеещи тук да се съберат и да подадат документи за саниране, защото сега събираме за 2018-та година – по милиард за година даваме извън бюджета за саниране на блокове", пише още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини