Шеф на охранителна фирма бил сред задържаните при спецоперацията на МВР в Бургас

Антимафиоти са задържали собственика на охранителна фирма VТА Николай Мечков в Бургас, както и двама от гардовете му, съобщава Канал 3.

Централният офис на бургаската охранителна фирма, намиращ се на булевард "Христо Ботев", е бил обсаден от спецполицаи. Арестът е осъществен на ул. "Велико Търново", като мащабната акция е започнала в 9.00 часа днес.

В нея са били включени всички криминалисти, както и жандармерията. Претърсват се хотели и офиси. 

"Акцията е планувана, издирваме лица, свързани със силови поръчки", обясни полицай, пряко ангажиран с днешната операция. 

Гол до кръста мъж с бръсната глава е бил изведен от трима маскирани полицай през централния вход на хотел "България" и натикан в патрулен автомобил.

Сутринта пред хотела са били спрени два полицейски микробуса и два полицейски автомобила, а криминалисти са влезли вътре да претърсват. Малко след това пред хотела е  пристигнало подкрепление от трима униформени с качулки и въоръжени с автомати, които светкавично са се включили в акцията. Според очевидци полицаите претърсват стая по стая и етаж по етаж.

По информация на "Дарик" сред арестуваните са и Петър Биберов-Кюфтето и негов приближен.

Спецчасти са дислоцирани в три възлови точки - в комплекс „Лазур", хотел „България" и „Меден Рудник", като според очевидци, полицаи с качулки са атакували и „Порше" близо до разклона за Горно Езерово.

Процесуално – следствените действия продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право