46 милиона роби живеят по света

снимка: pixabay.com

Според проучвания на австралийската правозащитна група Walk Free Foundation на света има почти 46 милиона души, които живеят като роби, предава БГНЕС. Фондацията е основана от милиардера Андрю Форест и е подкрепяна от холивудската звезда Ръсел Кроу.

Според глобалния индекс за роби за 2016 г., съставен от Walk Free Foundation, 45,8 милиона души от населението на света живеят под различна форма в робство. Изследването е извършено в 167 страни, като сред тях Индия е с най-много хора, които живеят в условия на робство, а Северна Корея е първа по съотношението роби на глава от населението.

Оценката за проблема от тази година е по-висока с 30% от предишния доклад, който беше установил, че през 2014 г. 35,8 млн. души живеят в робство. Според Форест увеличаването в частност се дължи и на използването на по-точна методология, но той също така е убеден, че броят на робите расте с всяка година.

„Време е да ударим чертата и да кажем „няма повече“. Не става дума за СПИН или малария, а за създаден от хората проблем, който може да бъде решен и е време да се предприемат реални мерки за освобождаване на света от робството веднъж и завинаги“, каза милиардерът, цитиран от Guardian.

Според информацията на Walk Free робство съществува във всичките 167 страни от индекса на групата, като само в Индия живеят около 18,4 милиона. роби. Индексът от тази година сочи, че над половината от общо 45,8-те милиона роби живеят в пет страни: Индия, Китай, Пакистан, Бангладеш и Узбекистан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят