Задържаха 24-годишен след скандал пред дома на жена и юмрук върху полицай

Европейската комисия предлага реформа на ДДС

Ивайло Московски: България ще предложи Балкански коридор за високоскоростен интернет 5 G

Васил Велев, АИКБ: Определено има „зелен рекет”, той е факт

Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

46 милиона роби живеят по света

снимка: pixabay.com

Според проучвания на австралийската правозащитна група Walk Free Foundation на света има почти 46 милиона души, които живеят като роби, предава БГНЕС. Фондацията е основана от милиардера Андрю Форест и е подкрепяна от холивудската звезда Ръсел Кроу.

Според глобалния индекс за роби за 2016 г., съставен от Walk Free Foundation, 45,8 милиона души от населението на света живеят под различна форма в робство. Изследването е извършено в 167 страни, като сред тях Индия е с най-много хора, които живеят в условия на робство, а Северна Корея е първа по съотношението роби на глава от населението.

Оценката за проблема от тази година е по-висока с 30% от предишния доклад, който беше установил, че през 2014 г. 35,8 млн. души живеят в робство. Според Форест увеличаването в частност се дължи и на използването на по-точна методология, но той също така е убеден, че броят на робите расте с всяка година.

„Време е да ударим чертата и да кажем „няма повече“. Не става дума за СПИН или малария, а за създаден от хората проблем, който може да бъде решен и е време да се предприемат реални мерки за освобождаване на света от робството веднъж и завинаги“, каза милиардерът, цитиран от Guardian.

Според информацията на Walk Free робство съществува във всичките 167 страни от индекса на групата, като само в Индия живеят около 18,4 милиона. роби. Индексът от тази година сочи, че над половината от общо 45,8-те милиона роби живеят в пет страни: Индия, Китай, Пакистан, Бангладеш и Узбекистан.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.