Убийца на мъжа си плаща 200 000 лв. кръвнина на своите дъщерички

Венета Ангелова/23г./ от шуменското село Салманово, която намушка смъртносно съпруга си с един удар в сърцето, е осъдена на 7 г. затвор. Окръжният съд в Шумен е постановил тя да заплати и по 100 000 лв. на двете си невръстни дъщери, останали без баща си Севдалин Христов/23г./. Момиченцата са на 3 и 4 г. Още 60 000 лв. кръвнина убийцата трябва да плати на майката на Севдалин.

Венета е признала фактите във фаталната нощ на 21 май м.г., делото е вървяло по съкратен ред и наказанието за извръшеното умишлено убийство е намалено с 1/3. Съдът определя строг режим на изтърпяване на присъдата в затворническо заведение от закрит тип, като зачита предварителното задържане на подсъдимата. Венета е била зад решетките две седмици след задържането, после е пусната под домашен арест, а от 2 март т.г. отново е арестувана.

Съвместният живот на младите родители минавал в скандали, раздели и събирания. Във фаталния ден Венета посрещнала Севдалин от работа, после решила да излезе с приятелки, въпреки неговото неодобрение. Той взел по-малкото момиче и отишъл в дома на свидетелка, с която Венета щяла да излиза. Пред хората се скарали за пари, имало и ритници от страна на Венета. Когато се прибрала вкъщи Венета заварила мъжа си и нейната майка. Тъщата пробвала да сдобри младите, после се прибрала в къщата си. Стари и млади живеели в жилища в общ двор. Малко по-късно между съпрузите се завихрил скандал на двора.

Майката на Венета се намесила да ги разтърва, прибрала дъщеря си в къщата. В този момент Севдалин влязъл в стаята, насочил се към жена си. Не станало ясно как и кога Венета взела кухненския нож и намушкала мъжа си право в сърцето. Смъртта настъпила от силна кръвозагуба. След убийството хората окайваха Севдалин, според тях той бил кротък, а жена му била агресивната в семейството.

Венета трябва да заплати в полза на държавата 1 918 лв. направени деловодни разноски, както и държавна такса върху уважените граждански искове в размер на 10 400 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдЦВарна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право