Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Убийца на мъжа си плаща 200 000 лв. кръвнина на своите дъщерички

Венета Ангелова/23г./ от шуменското село Салманово, която намушка смъртносно съпруга си с един удар в сърцето, е осъдена на 7 г. затвор. Окръжният съд в Шумен е постановил тя да заплати и по 100 000 лв. на двете си невръстни дъщери, останали без баща си Севдалин Христов/23г./. Момиченцата са на 3 и 4 г. Още 60 000 лв. кръвнина убийцата трябва да плати на майката на Севдалин.

Венета е признала фактите във фаталната нощ на 21 май м.г., делото е вървяло по съкратен ред и наказанието за извръшеното умишлено убийство е намалено с 1/3. Съдът определя строг режим на изтърпяване на присъдата в затворническо заведение от закрит тип, като зачита предварителното задържане на подсъдимата. Венета е била зад решетките две седмици след задържането, после е пусната под домашен арест, а от 2 март т.г. отново е арестувана.

Съвместният живот на младите родители минавал в скандали, раздели и събирания. Във фаталния ден Венета посрещнала Севдалин от работа, после решила да излезе с приятелки, въпреки неговото неодобрение. Той взел по-малкото момиче и отишъл в дома на свидетелка, с която Венета щяла да излиза. Пред хората се скарали за пари, имало и ритници от страна на Венета. Когато се прибрала вкъщи Венета заварила мъжа си и нейната майка. Тъщата пробвала да сдобри младите, после се прибрала в къщата си. Стари и млади живеели в жилища в общ двор. Малко по-късно между съпрузите се завихрил скандал на двора.

Майката на Венета се намесила да ги разтърва, прибрала дъщеря си в къщата. В този момент Севдалин влязъл в стаята, насочил се към жена си. Не станало ясно как и кога Венета взела кухненския нож и намушкала мъжа си право в сърцето. Смъртта настъпила от силна кръвозагуба. След убийството хората окайваха Севдалин, според тях той бил кротък, а жена му била агресивната в семейството.

Венета трябва да заплати в полза на държавата 1 918 лв. направени деловодни разноски, както и държавна такса върху уважените граждански искове в размер на 10 400 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдЦВарна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете