Цвети: Осъзнавах, че "Ролан Гарос" е последният влак за Рио

„Осъзнавах, че "Ролан Гарос" е последният влак, който мога да хвана и да се класирам на Олимпиадата". Това каза най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова при завръщането си от Откритото първенство на Франция, където достигна историческия четвъртфинал. 

„Няма как да не съм доволна. Беше страхотен турнир за мен, много емоции и въобще беше супер. Осъзнавам какво се е случило. Яд ме е, че не продължих, защото имах доста шансове във вчерашния мач, но това е тенисът – както мен ме обърнаха, така и аз преди това обръщах в мачовете. Предпочитам да се радвам на успеха си, отколкото да съжалявам за загубата", заяви още пред БГНЕС Цвети.

Пловдивчанка разкри, че еднодневната пауза на мача с Радванска й е помогнала, защото е разтегнала бедрото си в първата част. Според нея Радванска не е била толкова раздразнена от условията, а това, че е загубила мача от сет и 3-0.

В момента се усещам в добра форма и усещам ръст в играта си. Осъзнавах, че Ролан Гарос е последният влак, който мога да хвана и да се класирам на Олимпиадата”, каза Пиронкова и продължи: „Още не съм си определила окончателно програмата до Уимбълдън, защото трябва да се възстановя от травмата на бедрото ми и затова ми е необходимо малко време. Не е нещо сериозно, но ми трябва почивка. Имаше много българска подкрепа по трибуните и атмосферата като цяло беше невероятно”, каза още Пиронкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт