Проститутки пропели за полицаите на заплата при Министъра на любовта

Акцията по задържането на сводника и полицаите.

Новината за арестите на двамата полицаи, които опъвали чадър ромския сводник Мартин Филипов, наричан още Министъра на любовта, шокира колегите им в Благоевград. При обиските у кварталния инспектор Стефан Филипов и и.д. шефа на местните антимафиоти Петър Кънев били намерени доказателства за престъпната им дейност.

Във вилата на Филипов разследващите открили кашони с преписки, които би трябвало да се намират в полицията. А в каса в кабинета му намерили 30 лични карти и 10 шофьорски книжки. Според криминалисти с тях са били теглени кредити.

Продажните ченгета са обвинени във вещно укривателство и престъпление по служба, утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за тях.

Зам.-шефът на "Вътрешна сигурност" Орлин Коджахристов заяви: „Двамата са гледали филма "Адвокат на Дявола", затова кръстихме акцията срещу тях така."

Ченгетата бяха арестувани на работното им място на1 юни. По същото време барети атакуваха хотел „Рио“, до гарата в Благоевград, и арестуваха при зрелищна Министъра на любовта, наричан още Марто Дебелия. В хотела са намерени две жени, които проституирали за него. Те изпаднали в шок при появата на полицията, но после се окопитили, започнали да разказват патилата си и се съгласили да станат свидетели по случая.

Марто Дебелия ползвал стаи в „Рио“ на преференциални цени, лично охранявал момичетата, докарвал клиенти и не им давал право да отказват обслужване. Разследването срещу него започнало , след като на 20 април една от тях се оплакала, че той я карал насила да практикува „занаята“, тормозел я и заплашвал. Веднага след като потърсила помощ от пазителите на реда, при нея дошъл кварталният инспектор в жк „Запад” Стефан Филипов и започнал да я убеждава да си оттегли жалбата. Преди това той услужливо изпратил на сводника копие от нея. В резултат Дебелия я посетил в дома й, взел я оттам, качил я в колата си и потеглил към полицията. По пътя й дал лист, на който пишело: „Аз го обичам и той не ме е склонявал да проституирам.“ На листа бил написан и номерът на полицейския кабинет, в който трябвало да влезе, да препише текста и да го предаде. Жената влязла в РПУ-то, пред което я чакал инспектор Филипов. Вътре една деловодителка я попитала защо се отказва от жалбата си. Разплакана, тя й разказала всичко.

В последвалото разследване били употребени СРС-та. От тях „изскочил“ Петър Кънев, който иначе е спец по киберпрестъпността. Той пък определил среща в кафене на друга жена, за да я убеждава да си оттегли жалбата срещу Министъра.

Нейна „колежка“ разказала вчера как била заставена да се продава. Майка й била болна и тя взела назаем 600 лв. от Министъра на любовта за лекарства. Той й определил месечна лихва от 150 лв. След това я притиснал да ги изплати, като й предложил „работа“ в „Рио“.

Друга млада жена пък била наркоманка и се продавала за дозата. Трета била самотна майка, а Дебелия я заплашвал, че ако тя не обслужва клиентите му, детето ще пострадала. Докато си трудели за сводника, жените били държани под ключ. 50% от заработеното давали на него, а по 250 лв. месечно заделяли за корумпираните ченгета.

10 000 лв. на месец от платен секс

Проститутките на Министъра на любовта изкарвали по 10 хил. лв. на месец. Това разказали самите те пред разследващите. Били „много натоварени“, сводникът им водел стотици клиенти, сред които чужденци. Освен в хотел „Рио“, те се трудели и хотел „Пилевски“, и в частни квартири, които Марто наемал.

Всички негови „момичета“ били от български произход, включително и тези, които работили за него във Франция по-рано. Преди десетина години той лежа 4 г. в затвор в Ница за това. После стана първият човек в страната, чието имущество на стойност над 1 млн. лв. бе конфискувано от съда по искане на комисията „Кушлев“. Взеха му "Мерцедес Е270" и банков депозит от 67 268 евро. По онова време той имаше 6 присъди заради фалшиви пари, кражби, измами, отвличане, заплахи, хулиганство и др. Сега живее в триетажна къща с басейн в Благоевград - собственост на родителите му. Майка му твърди, че тя е построена с пари, които тя и мъжът й спестили от работа в цигарената фабрика и отглеждане на тютюн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право