Охранителен бос начело на банда подпалвачи (обзор)

Един от задържаните при акцията на улица в Бургас.

15 бургазлии бяха оковани вчера с белезници при акция на ГДБОП и местната полиция. Операцията блокира целия морски град към 10 часа.

Акцията е под надзора на спецпрокуратурата и е срещу банда, която се занимавала с принуда, побои, унищожаване на имущество, палежи и трафик на хора, съобщи МВР.

По неофициална информация сред задържаните са шефът на местния клон на охранителна фирма VTA Николай Мечков, двама от гардовете му, както и Петър Биберов-Кюфтето. Единият от тях преди време бе разследван за участие в прочутата „Банда на кирките“, която забиваше сечивата в автомобили за отмъщение. Имената на Мечков и Биберов бяха замесени и в прокурорска проверка за купуване на гласове по време на изборите през 2014 г.

При вчерашната акция спецполицаи едновременно завардили комплексите „Лазур“, „Меден рудник“ и района около хотел „България“, който е в центъра на града. От хотела бяха извадени с белезници няколко души. Самият Петър Биберов-Кюфтето също бил задържан там. Той държал в хотела обществена пералня. Входовете и изходите на Бургас бяха блокирани от полицаи, които проверяваха преминаващите автомобили. На няколко места в града цял ден продължиха обиските. Според запознати акцията била подготвяна при пълна секретност и малко хора от местната полиция са били известени за нея. Освен 15-те арестувани за разпит били привикани още хора. Очаква се днес спецпрокуратурата да даде повече информация за акцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право