Висшистка се опита да купи разсрочено телефон за 1600 лв. с чужда лична карта

Висшистка от Сливен се опитала да купи мобилен телефон за 1600 лева, на разсрочено плащане, но с чужд документ за самоличност. За опита да набави за себе си имотна облага, като е въвела в заблуждение служебно лице, 28-годишната жена бе изправена пред Районния съд в Сливен.

Опитът за престъпление бил извършен на 12 април, в магазин от национална верига за бяла и черна техника. Жената избрала една от големите банки в страната, която да й отпусне стоков кредит. При оформянето на документите за разсрочено плащане, тя дала чуждата лична карта, собственост на друга жена от Сливен. В договора били вписани чуждите данни. Служителка обаче се усъмнила, че клиентката злоупотребява. Тайно се обадила в полицията. А когато криминалистите пристигнали, веднага разбрали заради кого са ги извикали. Случвало се и преди да се намесват заради недоразумения в търговски обекти, свързани със същата жена. Така в Деня на космонавтиката късметът на сливенката й изневерил. Вместо към звездите, тя потеглила с патрулка към полицейския арест.

Пред съда младата жена признала вината си и поискала съкратено съдебно следствие. По тази причина на са събирани доказателства как се е сдобила с чуждата лична карта. Полицаи разказаха, че при задържането тя заявила, че намерила чуждия документ на улицата. Безработната висшистка имала намерение да продаде скъпия телефон, защото имала нужда от пари. Ако измамама с чуждата лична карта бе минала, банката щеше да издирва нищо неподозираща, невинна жертва, за да плати телефона.
За деянието си подсъдимата получи условна присъда от 6 м. с 3-годишен изпитателен срок. Определението на съда е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право