Лекари на три континента обучава България

Проф. д-р Вихра Миланова

Медици от различни държави в Европа, Северна Америка и Азия ще бъдат обучавани от наши преподаватели. Досега учените ни преподаваха изнесено в Германия, Италия (Новердрате), Швейцария (Киасо), Кипър и Сан Марино.

Бъдещи лекари ще започнем да произвеждаме и в САЩ, Япония и Великобритания, съобщи новият ректор на Медицинския университет в София и национален консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова.

Чуждестранните студенти получават дипломи от Медицинския университет. В момента на Запад преподаваме изнесено на около 800 медици. В Сан Марино пък от 2 април е започнала подготовката на медицински сестри и кадри по акушерство и кинезитерапия. Над 2000 от всички 9085 студенти на университета са от други държави. Чужденците, на които наши професори и доценти преподават изнесено, плащат по 8 хил. евро годишна такса.

Предстоящ проект на Медицинския университет е построяването и на кампус в двора на Александровска болница, уточни проф. Миланова. Подготвителната част на проекта завършва и започва реалното строителство, а окончателното му приключване трябва да бъде факт до година и половина- две, добави тя. Финансирането ще бъде осигурено именно от учебното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини