Утре ще превали и прегърми, възможни са градушки

През нощта ще бъде предимно ясно, в сутрешните часове - предимно слънчево. Около обяд и до полунощ, отначало в южните райони, а по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони, главно в източната половина на страната, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще има градушки. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус".

Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от средното за месец юни.
Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно по южното крайбрежие валежите ще са интензивни и значителни по количество. Максималните температури ще са 23°-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Температурата на морската вода е 18° - 20°. Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевици, в отделни райони - интензивни и значителни по количество. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

През следващите три дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури. Главно в следобедните часове и до полунощ ще има интензивни и значителни по количество валежи, има условия и за градушки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето