За Рууни е чест да води Англия

Уейн Рууни се надява, че неговият опит да помогне на младия отбор на Англия и на мениджъра Рой Ходжсън на предстоящото Европейско първенство. 30-годишният нападател, който се подготвя за трето Европейско първенство, взе капитанската лента от Стивън Джерард през август 2014-а година, точно преди старта на квалификациите, пише "Спортал".

"Да водиш отбора на големи финали е огромна чест и много важен момент за мене и аз не го приемам лековато, каза Рууни. Аз трябва да бъда добър пример за младите състезатели. И не чак да се грижа за младите момчета, но трябва да бъда правилен пример на терена и извън него за тях. През септември Рууни стана голмайстор номер 1 на Англия за всички времена и до момента има 52 попадения за Англия.

"Много от хората, които са в отбора, отиват на своето първо голямо първенство и не знаят какво трябва да очакват там. Различно е, така че аз мога да им дам малко индиректен опит. И ще го направя. Винаги съм смятал, че бях достатъчно щастлив и късметлия на 17 години да получа шанса, който имах. Сега съм на 30 и очаквам с нетърпение Евро 2016. Горд съм да бъда лидер на тези момента, завърши звездата на "Манчестър Юнайтед". Англия е в група В на турнира заедно с Русия, Уелс и Словакия. Седем от футболистите са под 23 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят