Джони Деп - Пиратът в премеждие

Дни преди да навърши 53 години, мегазвездата и ексцентричен идол на милиони Джони Деп се намира в най-тежкия период от началото на свръхуспешната си професионална кариера. След 15 месеца брак младата му съпруга Амбър Хърд подаде документи за развод, обвини го в системно домашно насилие и си издейства ограничителна заповед от съда в Калифорния. За капак последния филм с участието на Джони - фентъзи епосът „Алиса в Огледалния свят” - се провали жестоко в класациите по приходи.

Дали Деп ще успее да възстанови репутацията си след огромния скандал с Амбър Хърд? Това е въпросът, който насища медийното пространство в развлекателния свят и е основна тема в шоубизнес индустрията вече няколко дни. Адвокатите на Деп заедно с негови приятели и бивши романтични половинки отрекоха категорично всички обвинения на Амбър Хърд за физически и психически тормоз. Те върнаха топката в нейното поле, като заявиха, че младата актриса най-вероятно иска да отхапе възможно най-голямо парче от състоянието на Деп по време на развода. Тя вече получи от съда правото да ползва общата им къща, но исканата месечна издръжка от 50 000 долара й бе отказана. Богатството на Деп се оценява на 400 милиона долара, а според бракоразводните правила на щата Калифорния Амбър може да получи половината от спечеленото от двойката по време на брака, което възлиза на поне 15-20 милиона долара. Предстоят крайно трудни и изнервени месеци за Джони.

Деп винаги е бил ексцентричен образ, но никога досега не се е замесвал в толкова мащабен и потенциално опасен за кариерата му скандал. Но разводът и обвиненията идват в лош професионален момента за него. От няколко години Джони не е способен да извади голям филмов хит. Провалът на “Алиса в Огледалния свят”, филм с колосален бюджет от 170 милиона долара, може да се окаже един от последните пирони в ковчега на кариерата му. Преди това Деп изживя срама от други тежки провали - “Мордекай”, “Самотният рейнджър” и “Превъзходство”.

Деп успя да си поеме глътка въздух с прекрасната роля в суровата биографична гангстерска драма “Черна служба”, където изигра печално известния бостънски мафиот Уайти Бълджър. Но отказът на актьора да участва в промоционална кампания за наградите “Оскар” го лиши от шанс за номинация и изпълнението му в крайна сметка мина под радара.

Преди една декада ситуацията изглеждаше радикално различна. С успеха на първите филми от приключенската пиратска сага “Карибски пирати” Деп беше най-голямата, добре платена и обичана звезда на планетата. Образът Джак Спароу, който той толкова добре пресъздаде, се бе превърнал в поп културен феномен. Джони комбинира маниерите и стила на Кийт Ричардс, Хънтър Томпсън и класическия корсар, за да композира един от най-запомнящите се филмови персонажи за всички времена. Всички тогава обичаха Джони.

Всъщнот първият досег на Деп до слава се случва още през 80-те с главна роля в сериала 21 Jump Street. Младият Джони става тийн идол и секс символ. Но тази репутация не му се услажда. Той е бунтар и ексцентрик и има други творчески търсения. Благодарение на режисьора Джон Уотърс Деп се доказва в Crybaby, а при Тим Бъртън и неговия “Едуард с ръцете ножици” окончателно погребва реномето си на повърхностна младежка звезда. През 90-те Деп се затвърждава като сериозен драматичен актьор с уклон към сложните и странни образи. Пикът на кариерата му идва с ролите в “Дони Браско” и “Страх и омраза в Лас Вегас”. Деп се превръща в персонификация на звездата индивидуалист по модела

Ще го спаси ли новият Джак Спароу?

Светлината в тунела за кариерата на Джони е новият филм от сагата “Карибски пирати”, който трябва да излезе догодина. Образът на Джак Спароу е носил само и единствено успехи на Деп и много негови почитатели се надяват, че новата морска епопея ще спаси кариерата му от удавяне. Ако обаче филмът се провали, почти сигурно е, че Деп ще бъде задраскан от големите проекти на Холивуд.

ЗА НЕГО

Джони е изключителен талант и голям и добър човек

Обичам Джони! Той е мой тип човек - креативен, изобретателен, великодушен и с огромно желание да доставя удоволствие на своите близки хора. Освен това е прекрасен актьор и работата с него е чисто професионално блаженство. Дори не е работа, а забавление. И аз като много негови приятели не вярвам на обвиненията срещу него от Амбър, но разбирам, че тя се оказа много по-добра актриса, отколкото я мислехме всички.

ТЕРИ ГИЛИЪМ, РЕЖИСЬОР

Деп е любящ мъж и баща

Джони Деп е баща на две от децата ми, той е чувствителен, любящ и обичан човек и аз вярвам в сърцето си, че тези скорошни обвинения са възмутителни. През всичките ми 14 години с него той никога не е бил физически агресивен, никога не е посягал на мен или на когото и да е било. Обвиненията срещу него не пасват на човека, с когото прекарах 14 прекрасни години.

ВАНЕСА ПАРАДИ, БИВША ЖЕНА НА ДЕП И МАЙКА НА ДВЕТЕ МУ ДЕЦА

Тормозеше ме психически и физически

Аз съм жертва на Джони. Бях физически и психически тормозена през цялото време на нашия брак. Той има дълга и широко позната история на злоупотреба с алкохол и наркотици. Под тяхното влияние той нападна и мен, хвана ме за косата и агресивно ме събори на пода, крещеше и ме заплашваше, хвърли айфона си в лицето ми. Той има къс фитил, често е обхванат от параноя. Джони се държеше страшно и заплашително с мен през цялото време.

АМБЪР ХЪРД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица