Златко Баретата няма да влиза в затвора, излежал си присъдата

Златомир Иванов - Баретата няма да влиза в затвора, въпреки определената му присъда от 6 години и половина лишаване от свобода за организиране и участие в престъпна група за разпространени на наркотици, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

Общият период от време, през което Златомир Иванов е бил с мярка за неотклонение “задържане под стража“ и „домашен арест“, покрива размера на наказанието, определено с присъдата.

При вземане на решение за привеждане на присъдата в изпълнение и наличие на търпим остатък от нея, СГП е приложила най-благоприятния закон съгласно чл. 2 ал.2 от НК и е съобразила Тълкувателно решение №1/2010 г. на ВКС, като е зачела времето на изтърпяване на мярката за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“ в съотношение 1:1 , като един ден „задържане под стража“ се зачита за един ден „лишаване от свобода“ и един ден „домашен арест“ се зачита за един ден „лишаване от свобода“.

Тъй като чрез извършеното зачитане наказанието се явява изтърпяно, СГП не е изпратила за изпълнение присъдата на Иванов и е уведомила за това Софийски градски съд.

Прокуратурата обяви, че ще протестира решението на магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право