Апаши спират тока в Лом, крадат и чупят на тъмно

Неизвестни лица тайно спират през нощта уличното осветление в Лом и потапят в мрак цели квартали. В тъмнината обирджии и вандали върлуват безнаказано.

Общинската управа в крайдунавския град вдигна на крак полиция, пожарна и енергетици и призова граждани да помогнат за залавянето на апашите.

Изключването на лампите в нощните часове започнало преди около два месеца. С вещината на опитни електротехници нарушителите отварят таблата на уличното осветление и изключват предпазителите на лампите. Някои още по-сръчни дори препрограмират часовниците на осветлението и лампите се включват денем, а нощем районите тънат в мрак.

В тъмното апашите по-лесно вършат предварително набелязани удари, вандали пък чупят градински съоръжения, кошчета и лампи.

Недоволни от мрака граждани, които се прибират по-късните часове от работа или пътувания, са засипали местната управа с оплаквания. „Информирали сме за злоумишлените действия полицията, противопожарната служба и „ЧЕЗ Разпределение”. Набелязани са мерки за разкриване и залавяни на нарушителите! Апелираме и граждани, които имат информация да помогнат!”, заявиха от местната управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право