Бивш депутат от ДПС с втора присъда

В рамките на два месеца бившият депутат Гюнай Сефер получи втора осъдителна присъда . Варненският апелативен съд отмени оправдателната присъда на Окръжния съд в Силистра след протеста на Окръжната прокуратура там, поддържан от Апелативната прокуратура във Варна, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение. Наказанието му е шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1000 лева.

До протеста на Окръжната прокуратура в Силистра се стигна, след като Силистренският окръжен съд оправда по повдигнатото обвинение Сефер за укриване и неплащане на данъци от сделки с ниви. Той не подал данъчна декларация за облагаемите доходи за 2008 год., в която да обяви доходите си от продажби и замени на земеделски земи, с което успял да избегне заплащането на данъчни задължения в големи размери – 11 729,64 лева.

Присъдата на Апелативния съд във Варна не е влязла в сила и подлежи на касационна проверка.

През април тази година състав на Апелативния съд във Варна със свое решение потвърди присъдата на Гюнай Сефер, произнесена от Силистренския окръжен съд - една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок за това, че като управител на „Гелиг“ ЕООД в Дулово и на „Гелиг“ ЕООД в София в кръга на службата си, в условията на продължавано престъпление и в съучастие като съизвършител с Митхат Табаков, съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства . Митхат Табаков е също бивш депутат и екскмет на Дулово, който излежава ефективна присъда във Варненския затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право