Повдигнаха обвинение на полицая Караджов за двойно умишлено убийство на родителите му

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече в петък като обвиняем 45-годишния полицай Венцислав Караджов за умишлено убийство на родителите му Цветан и Божурка Караджови.

На служителя от Икономическа полиция, който в момента е с мярка за неотклонение "задържане под стража" за това, че да служебния си пистолет "Глок 17" на своя 14-годишен непълнолетен син Алекс да стреля край вилата им в Дедево в Родопите, сега е повдигнато обвинение в предумишлено убийство с користна цел - престъпление по чл.116 ал. 1 т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

За извършеното престъпление по чл. 116 ал.1 от НК законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 г., доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. От събраните доказателства по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това му качество, е становището на Окръжна прокуратура-Пловдив.

В четвъртък вечерта на разпит във Второ РУ на МВР-Пловдив е била повикана съпругата на Венцислав Караджов Каля, а след това е била задържана за 24 часа в полицейския арест. Освен Каля Караджова са били разпитвани и родителите й, а полицаите са извършили обиски в къщата им, а така също на вилата в Дедево и дома на убитите Цветан и Божурка Караджови на ул. "София" 68.

Те бяха намерени разстреляни с цял пълнител от пистолет "Макаров" и потънали в кръв от тяхна съседка на 16 май, но се предполага, че самото престъпление е било извършено на 15 май (неделя). Повдигнатото обвинение за умишлено двойно убийство срещу Венцислав Караджов идва по-малко от 2 дни след пресконференцията на адвокатката му Зоя Тошкова и съпругата му Каля, че след оказания на семейството на полицая психически тормоз очакват да бъдат подхвърлени "доказателства", които да го уличат в извършеното престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право