Медицинска сестра е уволнена след инцидента с нахапаната Никол в яслата

Снимка: БТВ

Отговорната медицинската сестра, която е трябвало да наблюдава децата в групата, в която вчера беше нахапано 2-годишно дете, е уволнена, съобщи зам.-кметът по образование и култура на Столичната община Тодор Чобанов, предаде БТВ.

В четвъртък майката на пострадалата Никол я взела в 17 часа от детската градина в столичния кв. "Борово" и не могла да повярва на очите си – детето има рани по ръцете и лицето. Сутринта тя получила обаждане от яслата, че детето е претърпяло "лек инцидент", но е добре и е спокойно. 

Чобанов уточни, че по случая още вчера е започнала проверка.

"Все още не можем да кажем на 100 процента какво точно се е случило, но е установено безотговорно поведение на медицинското лице, което е оставило без надзор децата, и то си е подало оставката. По всяка вероятност друго дете е нахапало момиченцето и може би двете деца са се спречкали", каза той.

По неговите думи деца от цялата група са били оставени сами за 10 - 30 минути и в този интервал от време е станал инцидентът.

Зам. - кметът допълни още, че в случая става дума за грубо нарушение на правилата за работа, тъй като деца на тази възраст не трябва да бъдат оставяни без надзор.

Заради инцидента Столичната община започва извънредни проверки във всички детски заведения за контрола, който директорите упражняват на медицинските лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини