Моуриньо става папа Франсиск

Заради този кунгфу ритник в главата на Хари Кейн португалският национал Бруно Алвеш получи червен картон. Снимки ФРАНС ПРЕС

Жозе Моуриньо ще се превъплъти в... папа Франсиск. Новият треньор на "Манчестър Юнайтед" ще играе в анимационен филм, посветен на Дева Мария. Името му е "Вяра". В него Моуриньо ще имитира гласа на папата, ще говори на португалски, английски, испански и италиански. Специалния се е съгласил на секундата да участва, а своя хонорар ще дари на фондация за бедни деца. Премиерата на филма е на 13 май 2017 година.

Докато се готви за тв премиера, Моуриньо изгледа победата на Англия с 1:0 над Португалия. Новият му футболист - защитникът на "Юнайтед" Крис Смолинг, вкара победно в края. Но голямата звезда на "дяволите" Уейн Руни бе крайно неубедителен в доста скучната контрола.

Английската асоциация отне паспортите на всичките национали в тридневната пауза след контролата. По този начин нито един от футболистите не може да си организира извънредна международна почивка. Историята помни как преди Евро '96 няколко футболисти организираха мощен запой в... Хонконг, въпреки че Англия бе домакин на турнира.

От друга страна, футболистите редовно са небрежни към документите си. През февруари Луис Суарес от "Барселона" си забрави у дома паспорта преди отпътуването за мач с "Арсенал" в Шампионската лига. Британските власти отказаха да пуснат уругваеца без документ и полетът се отложи с няколко часа, докато нападателят си вземе паспорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят