Бойко Борисов избра да играе с жена в „АСИКС Мастърс“

Седмото издание на "АСИКС Мастърс" ще се изиграе изцяло под знака на България. Решението е на основния организатор на турнира - легендата на волейбола Любо Ганев.

"Преди 30 години със славния Вальо Йорданов първи облякохме "Асикс" като рекламни лица от България - каза 210-сантиметровото гигантисимо. - А сега това е марката на един страхотен турнир, който наследихме от "ТРУД Мастърс". Всички участници ще бъдат с екипи на японската марка, която е №3 в света. И на гърдите ще бъде трикольорът ни, а на анцузите ще пише „България“. Това ще е нещо специално за всеки, независимо известно лице от коя област на живота е. Щастлив съм, че преди няколко дни Цвети Пиронкова завладя кортовете на "Ролан Гарос", играейки с маратонки "Асикс".

Дебютантът в турнира Георги Иванов-Гонзо ще открие състезанието с партньора си Мартин Захариев в дипломатическия клуб "Глория Палас" в Горна баня.

Премиерът Бойко Борисов смени партньора си и хвърля ръкавица на старите си съперници, като ще играе с жена на корта - Катина Симеонова. Досега с Любо Панев той имаше 3 победи в 6 издания на надпреварата. Скрита интрига има, ако срещу Генерала излезе Красимир Велчев, шефът на парламентарната група на ГЕРБ. Историята на турнира обаче доказва - на корта приятели няма, подчинени и началници - също.

От личната си колекция в ловното стопанство в Етрополе Христо Стоичков изпрати традиционните рога, които ще бъдат в ръцете на най-атрактивния ни тенисист. "Ники Гигов, Данчо Лечков, Лъчо Танев и Ангел Бончев с удоволствие биха ги спечелили за втори път - засмя се Ганев. - Само дано времето бъде наш приятел. Едно е сигурно - "Асикс Мастърс" е турнир на феърплей. Изненадите ще бъдат при подаръците!"

ЗА СЕДМИ ПЪТ

Рога от от елен са седмият подарък от Христо Стоичков, един от патроните на турнирите "Труд Мастърс" и по-късно "Асикс Мастърс". Със своите внушителни 210 сантиметра Любо Ганев ще връчи ценния дар на най-ексцентричния тенисист. Домакинът на турнира Николай Божинов (вдясно на снимката) ще връчи купата, която е копие на Шампионската лига и е изработена от фирмата на бившия международен футболен съдия Детелин Баялцалиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт