Полицейските операции по области ще продължат

Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че акциите по места срещу престъпни групи ще продължат. Снимка: ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

Акциите срещу престъпни групи продължават ще има и други идната седмица, докато се неутрализира организираната престъпност по места - това обяви главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти в Шумен.

По думите му във всяка област от ГДБОП са изведени такива групи, които формират криминогенната среда в регионите. И в този контекст са били реализираните миналата седмица акции в Галиче, тази седмица в Бургас и Мездра. Те са по досъдебни производства под надзора на специализираната прокуратура.

"Няма област, незастрашена от потенциална престъпност. Има проблеми и те се решават ежедневно", каза гл.комисар Костов.

В Шумен той коментира и изнесените данни в петък за дела на контрабандния пазар на цигари, който е сведен до 8,3% през тази година. През 2014 г. е клонял към 23%. "Амбицията ни е да има още спад", каза Костов. И уточни, че ресурсът е в областни дирекции на МВР, където темпомвете изостават и в този контекст е била критиката на премиера Бойко Борисов. Проблемите са Хасково, Пазарджик, Пловдив и Сливен, донякъде и в Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини