Росен Плевнелиев: Доброто образование е ориентирано към предприемачеството

"Доброто образование е ориентирано към предприемачеството и дава възможност младите не просто да получат знания, но и умения", това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията за връчването на наградите на най-добрите младежки компании на Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава призова младите предприемачи да се възползват от шансовете, които динамично променящата се бизнес среда им предоставя в световен мащаб. „Когато сте амбициозни и постоянни, със сигурност ще намерите своя път в живота. Никога не е имало толкова широк хоризонт за предприемачеството, както сега. Днес възможностите са повече от всякога“, обърна се Росен Плевнелиев към младите хора.

Президентът подчерта, че България трябва да се развива в синхрон с темповете на бързо променящата се световна индустрия. „Длъжни сме да се адаптираме към свят, който се развива непрестанно. През следващите пет години 20% от наличните работни места ще станат излишни. Ще се промени начинът, по който живеем. Вие имате златния шанс да бъдете част от тази промяна“, посочи държавният глава пред повече от 500 ученици и студенти предприемачи от цялата страна.

„Младите българи са интелигентни, добре образовани, предприемчиви и талантливи. Задачата на държавата е да създаде повече механизми, така че те да успеят“, каза още Росен Плевнелиев и изрази убеденост, че България е на прав път да се превърне в следващата топ дестинация за стартиращи предприятия в Европа.

Президентът връчи наградата за най-добра студентска компания на „Центруида“, създадена от студенти от Американския университет в Благоевград. Компанията развива дейност в сферата на информационните технологии и предлага софтуер за професионални домоуправители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование