1791 психически непригодни лица са кандидатствали за шофьори на таксита, автобуси и камиони през 2015 г.

Отстраненото за корупция ръководство на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” е допуснало сериозно количество психически непригодни лица да придобият документ за правоспособност.

Това става ясно от отговор на депутатски въпрос на министъра на транспорта Ивайло Московски, предаде БГНЕС. 1791 лица, които са кандидатствали през 2015 г. за придобиване на правоспособност за управление на тежкотоварни, таксиметрови автомобили и автобуси, не са издържали психологическите изследвания. Общо кандидатствалите за “професионални” шофьори през миналата година са били 61 615 души.

Данните, които транспортният министър цитира, са предоставени от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, чийто директор бе арестуван за корупция преди два месеца. Прави впечатление, че през 2014 г. са кандидатствали за “професионални” шофьори едва 35 003 лица, близо два пъти по-малко спрямо 2015 г.

За психически непригодни са обявени 1245. От така представената статистика става ясно, че вероятността да са извършвани злоупотреби при психологическите изследвания е много голяма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини