Бъчварова иска по-добри резултати срещу престъпността

Министър Румяна Бъчварова беше посрещната от зам.областния управител на Шумен Петко Шаренков/в дясно/, кмета Любомир Христов/до нея/ и шефа на местната полиция Ялчън Расим. Снимки: Цветелина Георгиева

"Статистиката показва, че в този регион /Шумен, б.а./, на други места и като цяло за страната намалява броят на регистрираните престъпления, увеличава се тяхната разкриваемост, но това не решава принципно въпроса. Необходими са още по-добри резултати."

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова на среща в Шумен "Заедно в превенцията на престъпността". В града се събраха представители на полицията и местните власти от Шуменско, Варненско, Добричко и Търговищко. "Нужен е нов подход и ангажиране на всички институции на местно ниво, само МВР не е достатъчно", каза Бъчварова и подчерта, че трябва да се работи по различен начин от този досега.

Пред журналисти по-рано тя каза, че се е запознала със справката за регион Шумен и вижда добри практики, които ще препоръча. Пример за това са изготвяните списъци на самотноживеещи хора по населените места. Това е много важно, защото те са най-застрашени от проявите на битовата престъпност, каза Бъчварова. Тези списъци ежегодно се актуализират и са от полза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право