Тодор Неделев чакан в "Майнц-05" на 18 юни за медицински тестове

Снимка: Уикипедия

Тодор Неделев е получил уведомително писмо от германския елитен клуб "Майнц-05", че трябва да се яви на 18 юни (събота) за медицински тестове и начало на лятната подготовка на първия отбор на "врабчетата".

23-годишният офанзивен халф има договор с "червено-белите" от Майнц до 30 юни 2017 г., но вероятността да се подвизава наесен отново в Бундеслигата е твърде малка, тъй като досега не оправдава с нищо хвърлените от германците 2,75 млн.евро за привличането му преди 3 години. През пролетния полусезон Неделев игра като преотстъпен в "Ботев" (Пд), чиито шефове искат да го задържат още една година под наем, но без да плащат нищо. От "Майнц-05" обаче търсят купувач за бившия български национал, за да избият поне частично част от похарчените пари. Но за да стане такъв трансфер възможен, е необходимо обаче и съгласието на Тодор Неделев, който през зимата направи дори и невъзможното, за да облече отново жълто-черния екип на любимия си "Ботев".

Тодор Неделев влиза в плановете за новия сезон на старши треньора на "канарчетата" Николай Костов, който чака халфа още на първия летен лагер в Трявна през втората половина на юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ