Иван Евстатиев свалил 35 кг за 4,5 месеца в ареста

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е свалил 35 кг от личното си тегло за 4 месеца и половина в ареста, в който се очертава да остане до началото на съдебния процес срещу него, след като Пловдивският окръжен съд отряза поредното искане на адвокатите му за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека - подписка.

Този път Евстатиев се появи лично и видимо стопен в Съдебната палата в Пловдив, където защитниците му обявиха, че причината за неузнаваемия външен вид на клиента им се дължи на получен мозъчен инсулт, развит диабет, бъбречна недостатъчност и тежка депресия. "Ако не бъде пуснат, може да отключи старото му биполярно разстройство от 2008 година, а в ареста психиатри няма, те са на повикване", декларира адвокат Ташкена Колчева. "Не съм наясно защо съм тук", пък бяха първите думи на Иван Евстатиев пред Окръжния съд в Пловдив, от който бившият градоначалник и лидер на БСП в Пазарджик и Стрелча поиска по-лека мярка за неотклонение.

Магистратите обаче не се трогнаха от външния му вид и пледоариите на адвокатите, и потвърдиха мярката "задържане под стража" на Районен съд-Панагюрище с мотива, че здравословното състояние на Евстатиев не е такова, че да му пречи да пребивава в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Срещу Иван Евстатиев е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1, т. 3 от НК за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча" се е съвукупил с 16-годишната Ирена Белухова, като я е привел в безпомощно състояние с водка.

Сред доводите на защитата за промяна в мярката за неотклонение бе и аргументът, че оставането на Евстатиев в ареста ще му попречи да се реализира като политик и общественик. "При това, което е извършил с момиче, с което възрастовата им разлика е като дядо и внучка, май ще му е трудно да се реализира оттук нататък като политик и общественик", контрира прокурорът Димитър Махмудиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини