"Алфа Ромео" прегази велосипедист на пътя Баня - Карлово

Лек автомобил "Алфа Ромео", управляван от 22-годишен шофьор от Казанлък, прегази в петък велосипедист, движещ се по пътя между градовете Баня и Карлово. Инцидентът е станал около 10.15 часа сутринта, а колоездачът е починал на място, като смъртта му само е била констатирана от изпратените на местопроизшествието екипи на Спешна медицинска помощ и Пътна полиция.

Според първоначални данни след показания на свидетели до злополуката с фатален край се е стигнало след предприето двойно изпреварване на тежкотоварен камион от леки автомобили "Опел" и "Алфа Ромео", като при престрояването си втората кола е блъснала колоездача. Шофьорът на "Алфа Ромео"-то също е пострадал и е транспортиран за прегледи в болница. Заради възникналия инцидент часове наред движението между Баня и Карлово се извършваше само в едната лента от пътното платно, докато разследващите работеха по изясняване на причините за него.

19-годишният велосипедист Б. Й. от Пловдив пък се отърва по чудо без сериозни наранявания, след като бе блъснат от лек автомобил "Шевролет", на който отнел предимството на кръстовището на бул. "Македония" с ул. "Бяло море" в квартал "Кючук Париж".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони