Красимира Ковачка: Разговорите на "Народен съюз" с АБВ нямат общо с разпада на групата

Снимка: БТВ

"Преразпределението на ръководните постове в парламентарните комисии, което направи парламентарната група Български демократичен център и след което депутатите от „Народен съюз“ напуснаха групата, няма нищо общо с разговорите на последните с АБВ от изминалите дни", това заяви съпредседателят на разпадналата се парламентарна група д-р Красимира Ковачка за БТВ.

"С колегите в АБВ сме в прекрасни отношения, работим в комисиите до момента прекрасно, лично аз съм участвала във форумите, организирани от тях, какъв трябва да бъде следващият президент. Това, че „Народен съюз“ са влезели в споразумение за нов политически формат или съвет в Народното събрание с тях в никакъв случай не може да повлияе на отношенията ни с тях", каза Ковачка.

Тя определи като „случайно съвпадение във времето“ факта, че е премахването от ръководните постове в комисиите е станало точно сега.

"Към колегите от „Народен съюз“ нямам лошо отношение и ги уважавам“, подчерта тя и обясни, че разговорите за преразпределение се водят в последните 5 – 6 месеца. Целта била да има баланс, тъй като в групата на има осем народни представители от Български демократичен център, петима от „Народен съюз“ и един от политическа партия „България без цензура“, а „Народен съюз“ имат повече постове. Поискахме на приоритетен принцип поне едно председателско място", каза Ковачка.

Тя посочи още, че парламентарната група е подкрепила управляващата коалиция в много важни гласувания, но по никакъв начин това не е било материализирано и не са търсили политически дивиденти в изпълнителната власт.

Помолена да коментира думите на бившия председател на групата Николай Бареков, според когото изгодите са за Христо Ковачки (братовчед на Ковачка), тя каза: „Това не е сериозно“.

По думите ѝ всеки има роднини, но според нея една тема се хвърля, за да се заобиколят други, по-важни.

До този момент БДЦ е гласувала всички закони в енергетиката по вносителя, а не лобистки и всички тези закони са срещу интересите на Христо Ковачки, посочи д-р Ковачка.

"Ако се разпадне парламентарната група Български демократичен център, работата на БДЦ ще продължи, както досега, ще подкрепим да подкрепяме стабилността", каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика