Според здравната инспекция водата край Лозенец е чиста и годна за къпане

Водата край Лозенец е чиста, показват резултатите от взетите от здравната инспекция проби. Твърденията, че има замърсяване, влияят негативно на сезона, са категорични местните. Данните на здравната инспекция бяха оповестени пред събралите се в курортното село хотелиери, ресторантьори и туристи. Кметът Мария Василева е категорична, че взетите преди два дни проби не показват отклонения, предаде БНР.

"Няма наличие на бактерия ешерихия коли, ентерококи. Водата е чиста, годна е за къпане. Няма причина туристите да се тревожат", каза кметът.

Кметът на Царево Георги Лапчев е категоричен, че резервоарът, който се изгражда към пречиствателната станция ще гарантира чисто море и няма да има замърсяване на водата, каквото се случи инцидентно през миналото лято.

"Почти денонощно се работи по този обект. Реални са шансовете преди откриването на същинския летен сезон това съоръжение да функционира", коментира Лапчев.

От Сдружението на местния бизнес в Лозенец изработват сайт, на който ще качват резултатите от ежеседмичните проби на водата, ще наемат и независима лаборатория.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони