Състезание по офроуд и футболен турнир се провеждат в Куклен

Снимка: Архив

Състезание по офроуд се провежда и през уикенда край Куклен, съобщиха от общината. Събитието започна в петък и ще продължи до неделя.

Маршрутите са изцяло на територията на Община Куклен. То се организира от Българската офроуд асоциация. Служителите на общината са огледали предварително местата, през които ще минават състезателите. Поляните в района са обозначени, защото там традиционно има струпване на туристи през уикендите. Знаците ще бъдат както за гражданите, които да знаят откъде преминава трасето за офроуд, така и за състезателите, които ще имат ограничаване на скоростта.

„Организаторите обясниха, че когато има ограничение в самия маршрут, то се спазва. Ако състезателите превишат скоростта, автоматично отпадат от състезанието”, заяви кметът на Куклен Мария Белчева.

Състезанието по офроуд ще преминава предимно през горски пътища, но ще пресича и малки отсечки в две населени места. Там ограниченията ще бъдат от 30 км/ч. Ограничения ще има и около поляните в района на манастира „Св. Св. Козма и Дамян”.

В същото време в неделя, 5 юни от 9 часа на стадиона в Куклен ще се проведе футболен турнир. В него ще участват отборите на ФК "Асеновец" - гр. Асеновград, ФК "Брестовица", ФК "Чавдар" - гр. Пловдив, ФК "Гигант" – Съединение, ФК "Юнайтед" – Пловдив и ФК "АТЛЕТИК" – гр. Куклен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони