Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Майката на нахапаната Никол ще съди детската градина, допуснала инцидентът да се случи

Малката Никол, която беше нахапана в детска ясла, “не иска да спи, нервна е и изплашена”. Това сподели нейната майка Мария Маркова пред БТВ относно състоянието й два дни след инцидента. Тя възнамерява да съди детската градина, допуснала това да се случи. Никол е посещавала 8-о ОДЗ “Таврия” в столичния квартал “Борово”.

Според майката на пострадалото момиче лекарят, прегледал Никол, не е успял да посочи причина за някои от нараняванията й. “На лицето й обаче устата и под окото не можа да каже от какво е. Смята, че е влачена. Бита е със сигурност, но не мога да кажа от кого. Дали е от дете, дали има и възрастен, нямам представа”, коментира тя. По думите на лелята на момичето Галина дете на възраст 2-3 годинки не би могло да бие и удря толкова жестоко, за да оставя рани и синини.

Лелята споделя и възмущението си от отношението на персонала на градината в часовете след случката. По думите й възпитателките са се държали нагло, не са обяснили адекватно какво според тях е станало.

“Не съм виждала по-нагло поведение. Когато попитах госпожите какво е това на лицето, те казаха, че може да е била щипана. За раната на устната тя каза, че може да са я целували и после хапали”, уточни тя.

Непосредствено след случката от яслата са обяснили, че няма нужда майката да идва по-рано и детето било спокойно. “За мен детето имаше нужда и от мен, и от лекарска помощ. Попитах как могат да я държат цял ден в това състояние, това не е лек инцидент”, каза майката Мария.

Пострадалата Никол ще бъде у дома поне три месеца, а след това ще бъде преместена в друго детско заведение. Междувременно семейството ще търси правата си по съдебен път.

Майката обвинява само и единствено персонала, тъй като дори и да е имало по-буйни деца, тяхно задължение е да ги спрат, а не да ги оставят сами.

Според последната информация други две медицински сестри от яслата ще бъдат уволнени след шокиращия инцидент. Преди ден една от сестрите, които е трябвало да наблюдават децата, подаде оставка.

Психоаналитикът доц. Орлин Тодоров посъветва семейството да бъде колко се може по-спокойно, поне пред детето. “На всяка цена трябва да бъдат по-спокойни, да не драматизират пред нея събитието. Детето се оглежда във възрастния като в огледалото”, обясни той, предлагайки съдействието си за преодоляване на травмата. Доц. Тодоров изрази надеждата момиченцето да преодолее случката и сподели, че е вероятно последиците върху психиката й биха били малки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.