Майката на нахапаната Никол ще съди детската градина, допуснала инцидентът да се случи

Малката Никол, която беше нахапана в детска ясла, "не иска да спи, нервна е и изплашена". Това сподели нейната майка Мария Маркова пред БТВ относно състоянието й два дни след инцидента. Тя възнамерява да съди детската градина, допуснала това да се случи. Никол е посещавала 8-о ОДЗ "Таврия" в столичния квартал "Борово".

Според майката на пострадалото момиче лекарят, прегледал Никол, не е успял да посочи причина за някои от нараняванията й. "На лицето й обаче устата и под окото не можа да каже от какво е. Смята, че е влачена. Бита е със сигурност, но не мога да кажа от кого. Дали е от дете, дали има и възрастен, нямам представа", коментира тя. По думите на лелята на момичето Галина дете на възраст 2-3 годинки не би могло да бие и удря толкова жестоко, за да оставя рани и синини.

Лелята споделя и възмущението си от отношението на персонала на градината в часовете след случката. По думите й възпитателките са се държали нагло, не са обяснили адекватно какво според тях е станало.

"Не съм виждала по-нагло поведение. Когато попитах госпожите какво е това на лицето, те казаха, че може да е била щипана. За раната на устната тя каза, че може да са я целували и после хапали", уточни тя.

Непосредствено след случката от яслата са обяснили, че няма нужда майката да идва по-рано и детето било спокойно. "За мен детето имаше нужда и от мен, и от лекарска помощ. Попитах как могат да я държат цял ден в това състояние, това не е лек инцидент", каза майката Мария.

Пострадалата Никол ще бъде у дома поне три месеца, а след това ще бъде преместена в друго детско заведение. Междувременно семейството ще търси правата си по съдебен път.

Майката обвинява само и единствено персонала, тъй като дори и да е имало по-буйни деца, тяхно задължение е да ги спрат, а не да ги оставят сами.

Според последната информация други две медицински сестри от яслата ще бъдат уволнени след шокиращия инцидент. Преди ден една от сестрите, които е трябвало да наблюдават децата, подаде оставка.

Психоаналитикът доц. Орлин Тодоров посъветва семейството да бъде колко се може по-спокойно, поне пред детето. "На всяка цена трябва да бъдат по-спокойни, да не драматизират пред нея събитието. Детето се оглежда във възрастния като в огледалото", обясни той, предлагайки съдействието си за преодоляване на травмата. Доц. Тодоров изрази надеждата момиченцето да преодолее случката и сподели, че е вероятно последиците върху психиката й биха били малки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини