Депутат подари екскурзия в Румъния на пенсионери

Екскурзия в Румъния подари на пенсионери и инвалиди независимият народен представител от Разград Гюнай Хюсмен. В 6,30 часа в събота от родния му Исперих потеглиха 49 възрастни, придружавани от медицинско лице. Два дни те ще имат маршрут в Румъния, който включва Синая, Брашов и други градове, каза Хюсмен за "Труд". Той е платил на туроператорска фирма пакет за всеки от възрастните на стойност 125 лв., който включва нощувка, храна и други.

Средствата за екскурзията са осигурени от депутатските заплати на народния представител. Списъкът на пътуващите пък бил определен от пенсионерските клубове в община Исперих, които излъчили свои представители за пътуването-подарък.

"Преди няколко месеца осигурих на възрастните хора почивка в Еленския балкан и тогава те поискаха да им организирам и пътуване в чужбина. Първо мислех да бъде в Гърция, но лекари ме посъветваха да не рискуваме с дълго пътуване, защото сред пенсионерите има хора със сериозни заболявания. Тогава реших да е по-близо", обяснява Хюсмен.

Това е поредна негова инициатива с лични средства за хората от третата възраст в общината му Исперих. Редовно им организира празници, на които ги черпи. Води ги и на турове в парламента, за да им покаже Народното събрание и какво работят депутатите. Там не пропуска да ги черпи с прословутите кюфтета.

За 24 май сега покани всички пълни отличници и учителите им на почерпка в ресторант и връчи персонални поздравителни адреси на всеки ученик. През годините, преди да стане депутат, той подаряваше по цвете на всяка жена от организацията на ДПС в общината. Даде и джип на активист от движението, чиито член беше преди да го изключат заради несъгласието му да се откаже от преференциалния вот, който го вкара в парламента.

"Обвиняват ме, че съм парадирал с дейността си и трябвало да правя всичко тихо, без да се чува. Не съм съгласен. За всяко нещо влагам лични средства. Не съм в парламента за власт и пари. Не се препитавам с депутатската заплата. Семейството ми има бизнес, а аз смятам, че всеки политик трябва да дава на хората, а не да обогатява себе си, както са свикнали някои. Имам възможност да давам радост и го правя с голямо удовлетворение", заявява депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини