19-годишен се удави в язовир "Тича"

Момче на 19 г. от град Върбица се удави нелепо в язовир "Тича". Инцидентът с Теодор Скобелев станал вечерта в петък. Той бил с компания на язовира, веселили се и пили алкохол. В един момент се отдалечил от групата и като се забавил, приятелите му го потърсили. Открили го паднал във водата по очи, в плитката част на 2 метра от брега. Извадили го, обдишвали го. Дори го закарали до филиала на спешна помощ във Върбица, но медиците не могли да направят нищо за спасяването му.

Има вероятност Теодор да е паднал и да се е подхлъзнал по гръб по каменистия бряг и така да е попаднал в капана на водата. Причината за смъртта му е удавяне, а не друга травма. Взети са проби и тепърва ще стане ясно дали е бил под въздействие на алкохол. Има данни, че компания е пиела мастика. От два дни били на язовира. До мястото в местността "Кеневира" Тодор пристигнал с мотор и дори искал да се прибира, но го увещали да не предприема рискове, разказват запознати.

Момчето е завършило Гимназията по селско стопанство във Велики Преслав преди година. Вече работело в Държавното горско стопанство във Върбица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право