Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Министър Танева: Субсидиите от Европейския бюджет са не по-ниски от 90% от средните в ЕС

“Субсидиите от Европейския бюджет вече са не по-ниски от 90 % от средните в Европейския съюз.” Това каза в събота в Горна Оряховица министърът на земеделието Десислава Танева.

По отношение на това, че производителите на горнооряховски суджук заявяват, че не им стига българското говеждо месо, Танева уточни,че това се случва и с други месни суровини. „Политиката, която предприемаме в новия програмен период, а именно заделяне на максималния възможен процент, трябва да доведе до увеличаване на производството на месо, плодове и зеленчуци, както и на мляко, независимо от моментната криза”, обясни Танева.

Тя допълни, че това е икономически цикъл при един бизнес, а факторите са много. „Спрямо миналата година има макар и малко увеличение в поголовието на почти всички животни. Надяваме се тази тенденция да продължи, независимо от проблемите, с които се сблъскваме в момента”, обясни Танева.

Министърът на земеделието уточни, че субсидиите от Европейския бюджет вече са не по-ниски от 90 % от средните в ЕС или има постигнато изравняване в размера.

„Всички знаят, че обемът на директни плащания от тази година е в почти еднакви стойности до края на програмния период. Единствената разлика е, че за зърнопроизводителите не е така, по отношение на схемата за единно плащане с добавките, а там не е много по-ниско. Факт е, че по-богатите страни-членки имат възможности на националните бюджети, след съответна нотификация да дават значителен, по-голям обем средства за национална подкрепа, като нотифицирани схеми. Това няма регулация в Брюксел”, разясни земеделският министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете