8 безценни цитата от Мохамед Али

Един от най-великите спортисти в историята - Мохамед Али, почина снощи след 32-годишна борба с болестта на Паркинсон. Легендарният боксьор е постигнал 56 победи и само пет загуби и три пъти е печелил титлата на световен шампион по бокс в тежка категория и златен медал на Олимпиадата през 1960 г. 

Но той едва ли е щях да достигне върховете на спорта, ако е вярвал само във физиката си. Истинската сила във спорта винаги е обвързана със стойностна философия, себеосъзнаване и самоувереност. А Мохамед Али ги е притежавал. 

Ето осем от най-силните мисли на "Шампиона на народа"

"Аз тичам през трудния път, много преди да започна да танцувам с лека стъпка под светлината на прожекторите. Мразех всяка минута на обучение и тренировки, но си казвах: "Не се отказвай. Страдай сега и живей останалата част от живота си като шампион”.

“Носи се като пеперуда, жили като пчела. Никой не може да те победи!”

“Шампионите не се създават в залата. Шампионите са направени от нещо, което е дълбоко вътре в тях - едно желание, една мечта, една визия.”

“Ако някога си си мечтаел да ме биеш, по-добре се събуди и ми се извини. Аз съм най-великият на всички времена.”

“Това, което ме държи жив и ме кара да продължавам, това са моите цели!”

“Този, който не е достатъчно смел да поема рискове, няма да постигне нищо в живота.”

“Борбата се губи или печели далеч от свидетели - зад сцената. Борбата се губи или печели в залата или навън, на пътя, дълго преди да танцуваш или паднеш под светлината на прожекторите.”

„Знам къде отивам и познавам истината, не трябва да бъда такъв, какъвто искате от мен да бъда. Свободен съм да бъда такъв, какъвто искам да бъда.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица