И след 11-часов разпит полицаят Караджов отрича да е убил родителите си

Скандал между адвокатка и прокурорка се развихри в съдебната зала по време на делото

Пуснаха фризьорката Каля след 24-часово задържане, но оставиха мъжа й в ареста

Полицаят Венцислав Караджов продължава да отрича, че има нещо общо с двойното убийство на родителите си Цветан и Божурка и след 11-часов нонстоп разпит, на който е бил подложен от следователите в Окръжна прокуратура-Пловдив от петък по обяд до 1.30 часа след полунощ в присъствието на адвокатката си Зоя Тошкова. 45-годишният мъж продължава да твърди, че е невинен по повдигнатото му обвинение по чл. 116, ал. 1 от НК за предумишлено двойно убийство на баща си и майка си с користна цел, за което наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. "Невинен съм! Казвам го с чиста съвест и за пореден път. Целият процес е опорочен. А съпругата ми и синът ми са подложени на нечуван тормоз. Карали са жена ми да си сменя показанията, по същия начин са постъпили и със сина ми", заяви в зала 2 на Окръжния съд и в коридорите на Съдебната палата Венцислав Караджов. Той допълни, че проблемите му тръгнали, след като пуснат рапорт за злоупотреба със служебно положение срещу един от началниците, който вместо да бъде дисциплинарно уволнен, бил повишен. Според твърденията на Караджов той е жертва на отмъщение и е натопен. Съпругата му Каля най-сетне в събота отворила фризьорския си салон, след като била пусната в петък след обяд от следствения арест след 24-часово полицейско задържане, но следовател още вървял неотлъчно по петите й, разкри адвокат Зоя Тошкова.

Между защитничката на Венцислав Караджов и прокурорката Стефани Черешарова се разрази голям скандал в съдебната зала преди гледането на мярката за неотклонение на полицая и преди да бъде даден ход на делото. Зоя Тошкова обвини прокуратурата в лицето на Черешарова и следовател Запряна Бицина, че се отнасяли с нея като с "прокажена и мръсен парцал", опитвали се да й заповядат и нареждат. Адвокатката била толкова стресирана, че й се наложило да носи мобилния си телефон дори и в тоалетната. Наложи се съдията докладчик Елена Захова да прекрати словесните престрелки между обвинение и защита с мотива, че че репликите им са "несъотносими към характера на настоящото производство". Делото пристигнало в Окръжния съд в събота в 12:24 часа, а в 12:30,39 часа било разпределено от компютъра на съдия-докладчик. Тъй като събраните материали по досъдебното производство надхвърляли 3 тома, се наложило делото да бъде отложено от 13 за 14.30 часа, а след това повторно с още 1,45 часа по искане на защитата.

Според окръжния прокурор Стефани Черешарова от събраните доказателства по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е налице обосновано предположение, че Венцислав Караджов е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

В съда стана ясно още, че разследването разполага със запис от камера, който показва как Каля Караджова влиза с пикап в къщата на тъста и тъщата си в деня и часа, в който най-вероятно са застреляни родителите на съпруга й на 15 май (неделя). Предположението на разследващите е, че полицаят Венцислав Караджов, който е основният и единствен засега заподозрян за двойното убийство, е бил в задния отсек на пикапа, а след това през гаража е влязъл в къщата и е екзекутирал майка си и баща си в яда си след загубен имотен съдебен спор.

Гледането на искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Венцислав Караджов бе отложено в събота за трети път. В 16.15 часа не бе даден ход на делото, тъй като адвокатката на обвиняемия Зоя Тошкова поиска допълнително време, за да се запознае с всички над 3 тома събрани материали и доказателства. Съдия Елена Захова уважи искането й и го отложи за след 18.30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право