Златан идва в "Юнайтед" до няколко дни

"Манчестър Юнайтед" ще привлече в редиците си Златан Ибрахимович преди началото на Евро 2016, съобщава "Спортал"". Вице-президентът на "червените дяволи" Ед Уудуърд е имал среща с представители на шведа, като са постигнали договорка той да подпише едногодишен договор и така да стане първото сериозно попълнение за новия мениджър Жозе Моуриньо.

Ибра идва на "Олд Трафорд" като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече и той не го поднови. Сделката трябва да бъде финализирана преди първия мач на Швеция на Евро 2016 срещу Ейре на 13 юни.

Според информациите, Златан е единственият нападател, който Моуриньо иска да привлече това лято. Португалецът е решен да продължи да налага младока Маркъс Рашфорд и през новия сезон. Специалния вярва, че Златан е ключов играч, за да може Юнайтед да атакува титлата в Премиър лийг, но в същото време е склонен да дава достатъчно възможности и на Рашфорд, който да продължи израстването си и да се учи от шведа.

Интересът на "червените дяволи" към Ибрахимович датира от края на май, малко преди назначението на Моуриньо. Веднага след идването на португалеца е имало среща с агента на играча Мино Райола, който обяви, че "Юнайтед" е бил единственият клуб от Англия, в който Златан е бил склонен да играе. Шведът се надява да спечели титлата в Англия, след като вече е ставал шампион в Испания, Италия, Франция и Холандия.

Ибрахимович е имал и доста по-добри във финансово отношение предложения от Китай, а интерес към него имаше и от Италия. Той обаче е предпочел да дойде в "Юнайтед", където отново ще работи с Моуриньо. Златан е преценил, че това е правилният ход на този етап от кариерата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят