Цветан Цветанов: Антикорупционният закон има сериозно одобрение

Антикорупционният закон има вече сериозно подобрение от първия вариант. След първо четене в правната комисия, ще отпадне възможността да се работи по анонимни сигнали, защото са налице притеснения от политическите партии в опозицията, а и от тези от парламентарното мнозинство, да не би да има злоупотреби с власт и да не се въвеждат политически репресивни мерки, вместо да се търси обективната истина. Това заяви в събота в Горна Оряховица председателят на ПГ на ГЕРБ и на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Цветанов обясни, че се надява на второ четене на закона, нормативните текстове да се приближават до параметрите на ЕС и да бъде прието законодателство, което да даде по-голяма устойчивост на държавата за провеждане на антикорупционната политика. По отношение на проектозакона за борба с тероризма, Цветанов пък обяви, че е почти готов и му предстои обществено обсъждане.

„ Убеден съм, че това ще даде по-добрата координация между структурите, които имат пряко отношение за противодействие на тероризма и че само по този начин с новите предизвикателства, които има пред целия Европейски съюз. Ще ползваме добрите практики, които се наложиха като законодателна дейност в ЕС, също и чрез взаимодействието на местната власт, на изпълнителната власт и всички институции, които ще могат да ограничават периодите и местата, където ще има такова предотвратяване. Така ще може да се реагира адекватно”, коментира още Цветанов.

Той присъства на Десетото издание на Празника на горнооряховския суджук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика