До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

АБВ-Младежи настояха за сваляне на санкциите срещу Русия

Хиляди ще подкрепят инициативата на Столична община за отказ от лични автомобили в Деня за по-чист въздух

28 т боклук събраха в Свищов

Снимка: Архив

Над 28 тона боклук събраха в събота в Свищов. В акцията се включиха 1400 деца и възрастни, преподаватели и студенти от Стопанската академия „Д. А. Ценов“, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за деца с увреждания, Домашен социален патронаж, общинската администрация, голяма част от кметствата в общината, както и жители на крайдунавския град.

„През миналата година, в почистването взеха участие 280 човека, а тази година участниците бяха 5 пъти повече, а именно 1470. От 42 маркирани места в община Свищов, доброволците събраха 28.1 тона. В кампанията през 2015 година на територията на общината бяха събрани 33 тона, което с радост ни кара да мислим, че жителите на община Свищов пазят повече своите населени места, а грижата за отпадъците е на ниво. Организирането и участието в подобни инициативи, в голяма степен променя начина на мислене и поведение на хората, което води до постигане на самовъзпитание и нагласа към опазване на околната среда”, коментира кмета на Свищов Генчо Генчев.

Именно с тази цел, общинска администрация се включи лично в почистването тази година. Служителите на Общината искаха да дадат личен пример и си избраха самостоятелен район в град Свищов. В квартал „Стоян Ников“, който е един от най-многолюдните квартали, те почистиха спортната площадка и тревната площ, на която спортуват и играят децата от квартала. Към екипа на кметството се присъединиха група деца, които с голям ентусиазъм помогнаха за почистването на детската площадка и бяха добър пример за своите връстници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.